Måla egna tavlor

Väggarna i vårt nya hus ska prydas med affischer från Fotografiska, men även av tavlor som jag själv har målat. Jag har börjat måla med kol. Det är svårt men med hjälp av boken Stora tecknarskolan som jag nyligen köpt blir det i alla fall lite lättare. Det svåraste är att göra bra skuggningar så att motivet ser levande ut och inte bara platt. Jag använder olika sorters kol som jag beställde hem för ett par veckor sedan, massor finns det här för den som är intresserad att testa! Jag gör mina kolteckningar på något tjockare skisspapper och börjar ofta med en mjuk blyertspenna för att göra konturerna innan jag går över till att använda kol. När min första tavla är helt klar lovar jag er att ni ska få se en bild på den när den hänger på väggen i vardagsrummet!

februari 28, 2020Permalink

Början till ett nytt liv

Det har varit lite tunt med inlägg på bloggen ett tag. Anledningen är att vi har köpt hus. Japp du läste rätt, vi är numera stolta ägare till ett litet radhus. Det är världens finaste och vi är fullt upptagna med att renovera det mest akuta och inreda det som vi vill ha det. Huset har en liten trädgård med uteplats där vi ska ha roliga fester till sommaren. Där kan våra vänner röka vattenpipa och e-cigaretter från Cigges, du kan kolla deras smaker här, samtidigt som vi dricker vin och pratar om livets i allmänhet. Det ska bli så galet mysigt, jag längtar!

Ett litet hus på en stubbe

december 24, 2019Permalink

Drömmen om ett eget hus

Vad mer kan man begära av livet om man har katt, pojkvän och ett jobb som man trivs med? Egentligen lever jag väl en drömtillvaro eftersom jag har mer än vad många andra har. Innan jag och pojkvännen träffades hade både han och jag gjort ganska många okloka val i livet. Detta ledde till att vi båda nu står med betalningsanmärkningar. Detta är ett problem nu när vi börjar drömma om ett eget hus. Vi upptäckte dock att det går att få bolån trots att man har en betalningsanmärkning. Det gjorde att vi nu känner att vi är ett steg närmare drömmen. Vi har ännu inte hittat något hus men vi letar och bara det är faktiskt jättekul. Det finns så många olika hus till salu och vi går på olika husvisningar vilket har blivit en rolig sysselsättning för oss. Det är ingen brådska utan vi väntar tills vi hittar det perfekta boendet innan vi slår till.

Nycklar i nyckelhål på dörr

mars 27, 2019Permalink

Mysig helg i soffan

Åh, förra helgen var så mysig. Vi lämnade inte hemmet en enda gång, eller jo, Christoffer åkte och hämtade pizza på lördagen. I övrigt slappade vi bara hemma i soffan och varvade serier och filmer med tidningar och böcker. Givetvis blev det en hel del mys med Adolf också som älskar att ligga mellan oss, både i soffan och i sängen. Han är en otroligt social katt och skulle aldrig drömma om att lägga sig i ett annat rum. Efter helgen var vi båda så utvilade och redo för veckan. Tänk om varje helg kunde vara så.

Ett par och en fjärrkontroll

mars 19, 2019Permalink

Katter och pynt

Det här med högtider och djur är ett gissel. I mitt fall kan det bli problem med tanke på min katt Adolf. På jularna skulle jag gärna ha en gran och på påsken sätta in ris men är rädd att han kommer att klättra och välta hela installationen. Hur gör ni andra som har katt?

Katt framför julgran

december 15, 2018Permalink

December månad för kattägare

Under hela december går jag och försöker hålla koll på min katt Adolf. Det är mycket mat, godis, presentsnören och annat som inte är speciellt nyttigt för små katter att äta. Vanliga tecken på förgiftning hos en katt är att den kräks, dreglar och är allmänt matt. Misstänker du att din katt blivit förgiftad ska du genast kontakta ditt närmaste djursjukhus för att få råd. För en katt kan det handla om liv och död vid dessa tillfällen och där vill jag verkligen inte hamna med min älskade Adolf i alla fall!

En grå katt

december 12, 2018Permalink

Jag vill ut och resa nu!

Jag älskar att resa och att upptäcka nya platser. Tyvärr blir det inte av så ofta eftersom jag har fullt upp med både jobb, katt och pojkvän. Att drömma om härliga resor kan man faktiskt göra ändå. Jag har en lång lista över olika platser i världen som jag ska besöka någon gång i framtiden.

En apa sitter ensam på en strand

maj 5, 2018Permalink

Galna kattläten – galen katt?

Alltså, Adolf har blivit helt knäpp! Han brukar ju alltid flänga omkring i lägenheten på nätterna och hålla oss vakna men nu har han börjat med något nytt, han pratar. Är det någon som vet vad det handlar om? Det är inte det vanliga jamandet utan mer en sorts tjattrande och det är jättehögt.

Jag ringde och frågade mormor men hon kände inte igen det. Det borde ju finnas forskning om kattens jamande som kan förklara. Jag får kolla upp det. Han var helt normal igen i morse, och han höll inte på hela natten, så det kanske bara var ett tillfälligt ryck. Någon som vet något?

december 7, 2017Permalink

Hjärtat i halsgropen

Att ha en katt är inte alltid frid och fröjd. Adolf har varit riktigt dålig de senaste dagarna. Vi har fått torka upp både kräk och annat otrevligt. Något stämmer inte med älsklingen, så vi får nog ta med honom till veterinären nu. Stackars älskling, hatar att se honom må dåligt! Hoppas det är tillfälligt så han blir frisk snart.

Adolf har alltid ett gosedjur med sig i kattburen

november 25, 2017Permalink