Måla egna tavlor

Väggarna i vårt nya hus ska prydas med affischer från Fotografiska, men även av tavlor som jag själv har målat. Jag har börjat måla med kol. Det är svårt men med hjälp av boken Stora tecknarskolan som jag nyligen köpt blir det i alla fall lite lättare. Det svåraste är att göra bra skuggningar så att motivet ser levande ut och inte bara platt. Jag använder olika sorters kol som jag beställde hem för ett par veckor sedan, massor finns det här för den som är intresserad att testa! Jag gör mina kolteckningar på något tjockare skisspapper och börjar ofta med en mjuk blyertspenna för att göra konturerna innan jag går över till att använda kol. När min första tavla är helt klar lovar jag er att ni ska få se en bild på den när den hänger på väggen i vardagsrummet!

februari 28, 2020Permalink