Livet oförutsägbarhet

Mycket i livet är sådant som bara händer. Det är svårt att helt och hållet förstå sin samtid och sin situation om man inte accepterar detta faktum. Livet är således någonting som man inte helt och hållet kan kontrollera. Det gäller att spela med och inte vara för rigid.

En av de saker som bara hände var att min ekonomi plötsligt blev lite sämre än väntat. Jag hade många utgifter under en månad och för att till slut klara av att betala min hyra blev jag tvungen att ta ett lån. Att ta ett lån från Onea visade sig dock vara oerhört smidigt och enkelt på alla sätt. Allt som krävdes av mig var ett bank-id så att jag kunde visa på att jag var en svensk medborgare över 20 år. Sedan kontrollerade de också så att jag inte hade några betalningsanmärkningar. Efter detta så betalades lånet ut till mig. När lönen kom nästa månad så betalade jag tillbaka.

Detta var verkligen en mycket smidig lösning på en situation som verkligen var prekär för min del. Jag tyckte också att det var bättre att låna pengar från en bank än att behöva vända mig till föräldrarna. Men det är ju en fråga om tycke och smak.

april 7, 2013Permalink