Guldbron vid Slussen

Nu har jag sett Guldbron i Stockholm jag också, eller coronabron som den så fint kallas. Efter att fått tillbaka bilen som varit på service i Västerås vågade jag mig ut på en längre tripp. Det har varit ganska mycket skriverier om Guldbron och den officiella invigningen är först om tre dagar. Det hade såklart varit roligt att vara där och se kungen men av olika skäl passade det inte mig, Guldbron är tillverkad i Kina och den ska tydligen hålla i 120 år. Någon som vet hur länge nuvarande bro hållit? Det spelar egentligen ingen roll för skulle den låt oss säga bara hålla i 80 år så finns det ändå ingen att kräva tillbaka pengarna från. Bron är såklart gyllene vilket hörs på namnet men jag är väl inte sådär jätteimponerad av utseendet. Det ser ut som vilken bro som helst och det finns betydligt vackrare varianter i Stockholm.

oktober 22, 2020Permalink